Totok Terror Corps verscheen op 5 september 2023 bij uitgeverij De Arbeiderspers.

‘Het verhaal is (misleidend) eenvoudig, de vertelling soms wat beschrijvend, maar de taal klinkt als een klok. De zinnen en beelden zijn scherp en geestig. En de dilemma’s worden niet alleen benoemd, maar ook tot ontploffing gebracht. Hier is een derde-generatie *Indische* auteur die de pijnlijkheden en tegenstrijdigheden niet uit de weg gaat maar ze etaleert en confronteert.’ - Remco Raben  

‘Bol van de muzikale referenties.’ - Verhalen uit de Oost

‘In een ruk uitgelezen, wat een feest der herkenning.’ - Nadine Ridder

‘Eelco Couvreur maakt in dit intieme familieverhaal de Indische indentiteit anno 2023 voelbaar. Hoe schuurt het tussen generaties, waar ouderen zwijgen over het verleden (schuldgevoelens, spijt, ontkenning, schaamtevolle nostalgie?) en jongeren die de Westerse assertiviteit adopteren.’ - Michiel Scheen (Inkoper Literatuur Scheltema)

‘Ik heb gelachen en ook stiekem een beetje gehuild.’ - Njonja Halen 

In het Gelderse dorpje Huissen poedert Arthurs moeder haar gezicht wit om zo Nederlands mogelijk te lijken. Ze weigert Indisch te koken en verzwijgt haar afkomst, hoewel Arthur snakt naar verhalen over de familiegeschiedenis. Dankzij zijn lievelingsoom hoort hij over hun verleden in voormalig Nederlands-Indië. Met zijn nieuwe vriend Gregory danst Arthur op gabberfeesten de spanning uit zijn lijf. Terwijl de kloof tussen hem en zijn moeder groeit, vraagt hij zich af hoe ze elkaar zijn kwijtgeraakt, maar ook weer kunnen vinden.

Meer lezersreacties vind je hier.Luister via Spotify naar de muziek uit de roman:


︎︎︎ vorige          ︎︎︎ volgende